Isovaara by night - del 2

Ikväll var det då dags för den andra gruppen att ge sig ut i skogens mörker. Det var minst lika nervöst idag som igår, om inte värre. Detta kan ju ha berott på att gårdagens grupp troligen gjort allt de kunnat för att psyka de som skulle springa idag :P

Min uppgift var ikväll att skugga två grabbar. De började riktigt bra och efter tre kontroller började jag hoppas på att kanske inte behöva vara ute hela natten trots allt. Jag är faktiskt väldigt imponerad av grabbarnas orientering. De tog god tid på sig vid kontrollerna, tog ut en riktning ordentligt. Sedan sprang de, stannade och läste in sig om de var osäkra. Mycket bra!

Det var naturligtvis inte ett felfritt lopp (sådana existerar inte!) De gjorde en liten extra sväng vid 5:e kontrollen och vid 9:an var de på tok för långt ner och letade. De var och sökte lite inne i ringen vid flera tillfällen, men man kan ju inte vänta sig annat, de är ju trots allt inte orienterare. De lägger inte märke till de små detaljerna som hade kunnat förhindra en del planlöst sökande och svepande med lampan. Jag märkte också att när de väl kom in i ringen och kunde konstatera att nu ska kontrollen vara här någonstans, då slutade de plötsligt orientera och övergick istället till att svepa med lampan och hoppas på att de skulle hitta kontrollen på så sätt.

Det hela gick i alla fall väldigt bra och vi kom imål efter 1h och 4 min. Alltså nästan 40 minuter snabbare än igår. Det var en stor lättnad för mig :D 

Vi var långt långt före de andra, det visste vi. Vi bestämde oss då för att gå och lägga oss vid sista kontrollen för att skrämma de som kom. Det blev en lååång väntan (ca 30 min). Men kul var det!

Det fanns ju de som det inte gick riktigt lika bra för, två av tjejerna var HELT ute och cyklade vid ett flertal tillfällen. De sprang fort, fort. Sprang och hade ingen aning om var de var, Henry som var deras skugga, hade ett tufft jobb.

Här är lite bilder från kvällen:

  Kaos i början, när alla ska ha på sig batterier och lampor.
  Vi har placerat oss ute vid kontrollen. Vi inser också att det kommer att dröja läänge innan nån kommer, (därför är lampan ännu på)
Våra första offer
Stämpling vid kontrollen

"Prisutdelning" Festis och sport lunch till alla!
Vägvalen är inritade (av Henry, eftersom tjejerna själva inte hade en aning om var de hade vartit) Här måste påpekas att allt bommande inte syns. Det syns tex inte när det sprang runt ett helt varv på stigarna runtomkring ettan. Eller allt annat de sprungit fram och tillbaka på stigarna. Det var verkligen mycket värre än vad det ser ut!

Trots vissa misstag ute i skogen av grupperna så var alla på glatt humör och tyckte att det hade varit jätteroligt när de kom imål. Inga buttra miner här inte!


Kommentarer
Postat av: Sara

En mycket minnesvärd kväll =)

2008-09-22 @ 21:20:11
URL: http://saraam.blogg.se/
Postat av: Carin

Haha, det gick iaf bättre på slutet (stolt!!) :D och det var jääkligt kul! trots det något sämre resultatet.. ;P

2008-09-25 @ 15:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0