Hemma

Idag var det superfint väder, typiskt att just jag skulle behöva åka bil då.

Jag har också grillat korv och eldat idag. Sånt som man ska göra på valborg, jag håller mig till traditionerna ska ni veta :P
Imorgon bär det av till Haparanda för att jobba. Sista helgen jag jobbar faktiskt, om jag nu inte får några dagar i juli. Det känns att sommaren närmar sig med stormsteg, Det är inte länge kvar tills vi ska börja plantera... jag ser fram emot det med skräckblandad förtusning. Det kommer att bli förjävligt jobbigt, det värsta vi gjort skullle jag tro, och det vill inte säga lite! Men samtidigt längtar jag efter att få vara ute hela dagen, att få prata med Lone och Vickan, att få gå och dagdrömma. Längtar efter att få vara så slut så att man knappt tar sig ut ur bilen, att få vara så trött så att man skrattar åt allt bara för att man inte ska börja gråta. Längtar efter den härliga känslan när man äntligen får gå och lägga sig efter en hel dag på hygget. Det finns nog ingen skönare känsla. 

Men början på skogsplanteringen innebär också slutet på min vistelse i Älvsbyn, det är så tråkigt att jag inte ens vill tänka på det. Jag skjuter det ifrån mig, vägrar att inse, låtsas som ingenting.
Jag tänker inte skriva mer om det.

Nu funderar jag på att gå och lägga mig. Det vore skönt. Men jag vet inte riktigt om jag kommer att kunna somna, jag har så mycket att tänka på.

Fast jag är ganska trött ändå, jag slocknar nog ganska fort.

Lägesrapport

Tänkte bara snabbt skriva lite om min tillvaro just nu. Jag går omkring i ständig smärta (träningsvärk), det är plågsamt och jag kröjmar mig som bara den. Jag väntar heller ingen ljusning i detta eftersom vi (skidlinjen) idag var nere på gymnastiken och tränade i ca 1h. ( DET var en syn, sture filmade en del, det blir nog roligt att se. Roligt var det i alla fall.) Imorgon väntas kollektiv träningsvärk här på Ugglan, dessutom löpintervaller på kvällen. Det blir..... intressant.


jag känner mig...

...alldeles mörbultad. Jag hoppades på att träningsvärken skulle gå över lite under dagen, men nej, det har den icket gjort. Jag längar bara efter att få gå och lägga mig...

Uhh, mätt

Jag stannar i Älvsbyn i helgen, ganska skönt att inte behöva åka någonstans faktiskt. Carro är fortfarande här (hon far ikväll) så vi har lagat middag. Amerikanska plättar blev det, med hemgjord sylt, bär och lönnsirap till. Gott :) Tryckte i mig 5 stycken så nu är jag mätt!!

         



Var och styrketränade idag, första gången på kanske 6-7 veckor. Det kommer nog att straffa sig imorgon. Troligen kommer jag nog inte ens upp ur sängen på grund av all träningsverk.

Annars tänkte jag passa på att åka skidor i helgen, hoppas bara att det blir fint väder.
Spela piano och räkna matte ska jag väl också hinna med. Förhoppningsvis sola också :)

Alone in a crowded room...

...eller i alla fall ensam i ett hus fullt av människor.

Anna har åkt hem, Carro har åkt hem, Rieke åkte hem för länge sedan och Alice är inte här. Tråkigt. Jag känner mig lite ensam faktiskt. Det är konstigt för jag brukar aldrig vara ensam när jag är här och nu så blir jag det helt plötsligt , utan förvarning.

På morgonen var vi några som for ut och åkte på skaren på ett berg som jag nu inte kommer ihåg vad det heter. Det var härligt :) jättefin terräng och bra skare! Ett sånt pass som man kommer att minnas.

     

Idag vallade jag klister på mina skidor, det var... spännande. Det vart ganska bra faktiskt... nästan... eller tja det kunde ha varit mycket värre i alla fall! Fjärde deltävlingen i Tour de Kanis genomfördes idag, klassisk åkning  i smalspår. (för mer info se skidlinjens blogg) Men jag kan knappast påstå att jag hade bra fäste, inte bra stavfäste för trugorna heller för den delen :P  Ganska kul i alla fall.

Alice, jag ska ta tag i din utmaning alldeles snart, jag lovar!

Nu ska jag väl käka någonting, sen ska jag gå och vara ensam tillsammans med flygeln.

En dag på jobbet

 Jag sov nästan 9½ timme i natt! Härligt :D Jag mistänker starkt att det är en bidragande orsak till att jag inte har försjunkit in i trans ännu. Den här dagen käns faktiskt uthärdlig :P

Det snöar fint ute :P Visst, jag vill helst inte att snön ska smälta bort, men det behöver ju inte komma mer! det blir ingen vidare skare av det här vädret :/


Back on track!

Skidorienteringssäsongen tog slut förra helgen, sista tävlingen gick i Sodankylä. Lapin Lumi Rastit. Finfina tävlingar så klart. Jag gjorde nog säsongens två bästa lopp där. Jag är jättenöjd över att kunna avsluta med bra tävlingar, det känns skönt. Som att träningen trots allt har gett lite resultat och att jag är på rätt väg.

Förra veckan var inte så bra. Jag var trött helt enkelt. Inte riktigt sjuk, men inte helt frisk heller. Jag orkade inte träna, eller ides inte. less helt enkelt.  Idag på morgonen hade jag inte heller någon som helst motivation, tränade inte på morgonen, tänkte att jag skulle göra det på eftermiddagen. Som vanligt när jag skuter upp något så kan jag inte koncentrera mig på nåt, definitivt inte på matte D!!! (det hjälpte inte heller mitt samvete att Waller hade varit ute och sprungit före frukost!) Efter lunch gav jag upp,  vallade skidorna,  drog på mig träningskläderna och släpade mig till spåret i alla fall.... Och vad såg jag? Helt perfekta nypistade spår, solen tittar fram och skiner ner på mig, grymt bra glid! Jag kom plötsligt ihåg att jag älskar att åka skidor!!! Hur var det möjligt att jag inte hade velat åka skidor idag? Det finns ju inget bättre! :D

Att spåren var så fina betydde så himla mycket! Jag var hemma i Ötå torsdag-fredag och var tvungen att åka på asdåliga spår! Skämmes Övertorneå kommun! Dessutom så har kommunen nu avskedat pistmaskinsföraren, Ja det var ju jävligt lyckat, precis innan påsklovet och så. Jag hoppas att någon från kommunen läser det här (liten chans jag vet, men ändå!) Jag är så besviken på kommunen! Det är inte det mista konstigt att ungdomarna flyttar därifrån så fort de får möjlighet, det går inte att bedriva någon som helst idrotssatsning i Övertorneå! Idrottsklubbarna fånr inget stöd. Nästa gång jag är hemma ska jag nog gå upp till kommunhuset och säga dem ett sanningens ord!



Jag ska jobba hela påskhelgen... Gaaah. Vad tänkte jag på när jag sa att jag kunde göra det? Nåja, jag får väl stå mitt kast nu och helt enkelt härda ut. Det är ju i alla fall en liten inkomst.

Nu funderar jag på att gå och lägga mig

RSS 2.0