Jag, Anna, Alice och Rieke

var ute och åkte på ängarna på den fina skaren (som nästan höll hela tiden). Solen sken och livet var underbart. Plötsligt överaskades vi av en snöstorm. Vinden ven och snön yrde. Vi kämpade oss fram över ängarna. Långt där framme, genom den yrande snön kunde vi skymta ett hus, en liten lada! Vi fortsatte frammåt med vinden piskande i ansiktet. Äntligen kom vi fram och kunde söka skydd mot stormen bakom ladan. Vi hade klarat det, vi hade överlevt! Efter en minut hade det slutat snöa och solen sken igen, då vågade vi oss bort från vår skyddade plats bakom ladan coh forsatte vår färd hemmåt :)

så spännande kan det vara när man är ute och åker skidor :P



I helgen var det Skido-SM i Övik. Masstart och stafett stod på programmet. Efter flera veckor av katastrofal form så infinner sig helt plötsligt formen sig en vecka innan tävling. Tyvärr var inte orienteringsformen på topp och jag gjorde ett misstag tidigt på banan som gjorde att jag tappade kontakten med täten och efter det kom jag aldrig ikapp. Orienterade fortsatt dåligt i princip genom hela loppet sedan. Var ganska besviken.

På söndag så åkte jag stafett med Rieke, eftersom vi var ett mixlag fick vi inte vara med i SM. Jag var inte så jättetaggad innan men humäret var ändå på topp. Jag gjorde säsongens hittills bästa lopp och skickade ut Rieke i tre sekunders ledning. Är grymt nöjd med mitt lopp!

Nu känner jag att det kommer att bli grymt kul till helgen när vi ska åka Lapin Lumi Rastit i Sodankylä. Jag hoppas på att jag ska lyckas med att behålla formen :)

nötknäckare

Jag måste bara citera min kära vän och granne Anna Hansson

Hon sitter inne i Riekes rum på kvällen och är ganska trött:

- Nä nu är jag fan less, nu ska jag gå och bosätta mig i mitt rum...
-... fast jag bor ju redan där... men i alla fall!


För övrigt har vi kört skate intervaller idag, kul. Det är roligt före nu, det går fort :)

Jag är så fruktansvärt

uttråkad. Jag har inget att göra och jag håller på att bli galen! Jag har läst ut min bok, den var bra men nu är den slut. Jag hart spelat gitarr, slutade när jag blev iskall i högerhanden och hade svårt att spela på strängarna. Jag har vankat av och an i mitt rum, stört de andra i min uppgång när de gjort läxor. Vankat lite till. Suttit framför datorn, spelat mera gitarr, suttit mera framför datorn, stört lite till.  Gahhhh!!!  Har funnit tillfällig ro på youtube och även om det finns ett oändligt antal videos där så tvivlar jag på att det kommer att hålla mig sysselsatt särskillt länge till. Åh, glömde säga att jag kollat upp och tror mig ha hittat var man anmäler sig till LumiRastit (tog 40 sekunder, pappa!) Är dock inte så pass säker på finska att jag kan läsa inbjudan och förstå allt, skulle behöva en tolk där tack!

Jag har inte tränat idag och har sovit tillräckligt många timmar. Jag har fruktansvärt mycket överskottsenergi och jag orkar göra absolut ingenting.

Jag hoppas att dettta är ett tecken på att formen börjar komma tillbaka, men det kan ju också vara (vilket tyvärr också verkar vara det mest rimliga) ett utbrott av extrem rastlöshet.

Nu har jag bloggat också.
vad ska jag göra nu? helst något som håller mig sysselsatt tills jag får gå och lägga mig!

13/3

Igår var det JSM-sprint i boden. Det gick jättebra för Carro, hon kom på 12:e plats! :D Kul! Tråkigt för Martin som ramlade i sin kvartsfinal...:( jag lider med honom.

Man blir verkligen trött av att vara ute en hel dag, var helt slut när vi kom hem igen, somnade före 22.00 :P Men det var välbehövlig sömn!

Idag far jag till Haparanda för att jobba lite i helgen. Inte så kul, jag hade hellre velat vara och kolla på tävlingarna. Dubbeljakt på lördag och stafett på söndag. Hade verkligen varit roligt att se på. Nåja, hoppas det går bra för alla dem som jag skulle ha hejat på.

trött

Har varit i Boden hela dagen och tittat på Junior SM i längdskidor. Nu är jag trött.

Slut på lovet

Jag har haft sportlov, och det har den här bloggen också haft. Men nu när lovet är slut så är det dags att återvända till verkligheten.

Jag erkänner det ogärna, men det var faktiskt skönt att vara hemma och det var tillochmed lite tråkigt att fara hem till älvsbyn igen. (obs! detta är en hemlighet så sprid det inte till någon!) Nu är det dags för mig att ta tag i mitt liv, jag vet bara inte vad jag ska börja med. Bestämma sig för vad man ska söka till hösten är ju ett hett tips.

Men nu till det jag egentligen skulle skriva om:

Olli-Markus Taivainen så grym! Gör ett helt underbart mästerskap i Japan. Ett guld, ett silver och ett brons! GRATTIS!
http://www.orienteering.or.jp/swoc2009/en/
Jag önskar att jag var som han!

Nu ska jag ta mig an projektet att stämma min gitarr. Ingen som känner för att kommaöver och göra det åt mig? Jag är verkligen sämst på det!

RSS 2.0