God Jul mina vänner

Hej hej!
Jag har överlevt tävlingarna i Harsa och även julafton har jag tagit mig igenom med livet i behåll.  jag ska nu försöka ge en kort sammanfattning av Harsa resan.
Tävlingarna gick väl inte riktigt som jag hoppats. Onsdagens kortdistans i mörker vill jag helst av allt glömma. Men eftersom det inte går så försöker jag istället se det som en ny erfarenhet och att jag har lärt mig någonting på vägen. Det var en katastrof!.

Det var väldigt fina träningar på torsdag och fredag med bra orienteringsövningar. Stafetten gick i vanlig ordning åt helvete. Men, men det är ju tradition och inget ovanligt alltså.  Kortdistansen på lördag är inte ett lopp jag är nöjd med heller. Gjorde en ordentligt fin bom där jag tappade mågan många minuter.  Sprinten på eftermiddagen färemot gick bra, det är det lopp som jag är mest nöjd över! bommade inget och gjorde inga missar förutom att jag gjorde ett inte så fördelaktigt gen.

Söndagens långdistans började riktigt bra, låg faktiskt i delad ledning vid 3:e kontrollen. Tyvärr var det också där som jag gjorde världens krasch. Kartstället vek sig, kartan åkte ut, skidor och stavar var åt alla håll. Det tog en hel massa tid innan jag fick ordning på allt, visste var jag var och åt vilket håll jag skulle. Jag lyckades också göra två riktigt dåliga vägval (om man räknar bort smalspår-upp-för-hela-berget-till-ettan-vägvalet som inte var rigtigt dåligt utan bara dåligt) och så var det med det. Kom 3:a men var ungefär 4 minuter efter. Synd eftersom formen kändes bra och jag hade ganska bra flyt i orienteringn, gjorde inga bommar.  Men men, det gäller ju att välja rätt väg också.

Sammanfattnignsvis, jag hade hoppats på att det skulle gå bättre totalt sett.  Jag kanske lägger upp bilder på kartor senare.. :D


Julen firades i Juoksengi. Roligt som vanligt!  :D

Idag åkte jag skidor med pappa på underbara och älskade Ainiovaara (jag har saknat det!) Träffade lite folk som man inte sett på länge också, skidspåret är värsta metropolen :D Det var ett skönt pass också.

underbara Ainiovaara :D

Jag vet att jag kan, nu ska jag bara bevisa det!

Imorgon bär det av till Harsa och tävlingar för orienteringsgänget här på skidlinjen (för visso för andra också) dagen har mest ägnats åt att packa. Det svåraste är nu dock ännu framför mig, vallning av skidor. Det är bäst att jag sätter igång direkt!

Succé!

Tänk er hela skidlinjen på scen, Waller på gitarr och resten på sång. Framförandes den här texten:

Stu-ure och u-ulf åker fram på spåret,
då kommer vi andra swicheliswich åker fort förbi.

Snart så såg vi målet där, lå-ångt upp på ku-ullen.
Uffe han åkte så fort så fort, hela vägen fram.

-Då sa vi andra: Nu åker du för fort för fort, vänta på oss andra
Vi har inga långa ben och Sture han är trött.

sen kom vi i stugan in, nu ska vi få ä-äta.
Havregrynsgröt med lingon på och glass i stora lass.

Mätt och glad och sorgelös, fortsatte vår resa
Vi skidra på i skogens djup, men kom så till ett stup

Sture tog då fel vägval, denna sanne oriente-erarn.
Utför stupet föll han ner, och hittas aldrig mer!

Ulf var också försvunnen, kanske på en pi-isspaus.
Vem ska nu då plåga oss, i spåren varje dag?!

Vi letar efter substitut, för dessa gamla gubbar
Vars plats är svår att byta ut, men nu är sagan slut!


Med den här melodin:


Kan det bli annat än succé? Nej självklart inte.


Det var på folkans julfest ikväll som det exellenta nummret framfördes och nu har skidlinjen en ny favorit låt. Nyligen hördes grabbarna i ettan sitta och sjunga på den när Anna gick och hämtade sin tvätt :P

Upp och Ner, minst sagt

Besökte vårt underbara grannland förra helgen. Det var (som det alltid är) roligt att vara där men tävlingarna gick dåligt. Med betoning på dåligt!

Har känts som att jag har haft något i kroppen den här veckan (infektion el liknande) men det har inte riktigt brutit ut. Jag kämpar för att det inte ska göra det heller. Formen går upp och ner som en bergochdalbana. I början av förra veckan kändes det bra, i slutet av veckan var det dåligt, ibörjan av den här vecka fortsatt dålig. Nu lite bättre. Kan det bara inte bestämma sig för att vara bra och sedan fortsätta att stiga uppåt? Då skulle jag bli glad.

I alla fall så kändes det ändå ganska bra på träningen ikväll. Klassiska intervaller i stafett-form, roligt roligt :D

För övrigt så ska jag jobba fredag-söndag. Ringde till haparanda för att höra hur skidspåren var. Fick till svar det ytterst deprimerande svaret att det inte fanns skidspår utan bara snöslask. JAHA, vad gör jag då? Dömd till att löpa i snöslask! Jag tror nästan att jag ska ta med skidorna iallafall. Det KAN ju hända att det kommer snö till helgen :P



Detta hade kunnat vara min formkurva de senaste vevkorna för ungeför så har den sett ut. Men det är det inte utan istället är det pulskurvan från kvällens intervallpass :D

RSS 2.0