Jukola och Haglöfs

Det är alltiid likadant. Jag är med om någon jättekul, kommer hem och tänker att JA nu ska jag berätta om det i min blogg. Men när jag väl sätter mig vid tangentbordet så vet jag inte vad jag ska skriva. Jag har inte ord att beskriva vad jag har varit med om.

Men Inte för att det egentligen gör något, jag är ganska säker på att de allra flesta som läser min blogg själva har varit på Jukola och vet därför hur det är. jag behöver inte förklara.

Jag kan konstatera att jag får vissa onykterhets-symptom när jag inte jag sovit på 24 timmar.
*Balansen försämras och jag står och vinglar även om jag står med fötterna brett isär.
*Jag skrattar hur mycket som helst åt hur dåliga skämt som helst
*Jag söker hela tiden efter en plats att sätta mig på eftersom det är alldeles otroligt jobbigt att stå.

Men vi hade nog in te haft så kul som vi hade om vi inte varit så trötta....

Och så til andra delen av rubriken: Haglöfs. Jag började jobba där idag. Invigningen är imorgon så idag hade vi fullt upp med att packa upp varor, fixa skyltdockor, sätta fast "storlekspluppar" på galgarna, osv.osv. Det var ganska kul, men men blev ganska trött. Eller rättare sagt, jag blev ganska trött. Men det skulle ju eventuellt kunna bero på att jag inte riktigt sovit så mycket som jag brukar/borde på sistone :P

Jag tror nog att det blir kul att jobba där.

Btw. Jag vill att mina rullskidor ska komma NU!



Jukola nästa

Planteringen är avslutad för idag och jag har väl hunnit vila upp mig lite. Är dock hyfsat trött ännu eftersom jag steg upp kl. 05.00 imorse. Väskan är packad, maten intagen och nu ska vi snart fara till Jukola. det blir kul! :D

Vi ska först äka till Haparanda med den beryktade Orienteringsbussen, samma buss osm vi också använt för att ta oss fram och tillbaka från hyggena. Det bussen är..... kul.

Det blev en kort uppdatering nu, gör kanske en grundligare efteråt


Aja nu ska jag fylla vattenflaskan och sen bär det av.

Ha det!

Kristina tar över tangentbordet

Kort dag på hygget idag. Det var skönt. Ikväll ska vi träna OL på Ainiovaara för att slipa formen inför Jukola. I alla fall Johanna. Jag ska promenera. Jag är typ allergisk och lite förkyld men har inte ögoninflammation i alla fall :D Jag tror jag ska gå upp till någon fin utsiktsplats och sitta där några minuter. Sedan gå ner. Ainiovaara är ett fint berg.

Det blir kul på Jukola. Vi far på fredag. Vårat lag är grymt. Jonssons sliter på grisen och på hygget och kommer vara i toppform. Hoppas vi känner igen dem. Jag menar våra lagkamrater kanske förvandlats till hulken..? Eller Rocky. ELler King kong. Fast de är så väldigt maskulina. Och håriga.

Johanna sitter och syr. Det går ganska bra tror jag.
Hon blev kändis i Haparandabladet idag! Där var även Tiio Söderhielm med. Men han var inte lika smart.

Blommor, blommor

Ni må ha det..

Skogsplantering dag 1

Så börjar det igen, skogsplanteringen. Dagen på Hygget var faktiskt helt okej. Det var lagom varkmt, en mild bris blåste och myggen och knotten hade inte infunnit sig ännu.  På det hela taget en ganska bra dag alltså, Det första hygget vi var på var faktiskt jättebra! Platt, Lagom litet, Fina kullar att plantera på, Få stenar och fina fåror. Man kan säga ett av de bättre hyggena jag varit på.

Nu är det vila som gäller.

Ps. Kristina anlände igår till hotell Armasjärvi och nu nördar vi framför datorn. Ds.

För jag har tagit studenten!

Phew, äntligen. Så känns det. Det har varit en intensiv vecka, fest varje kväll (början på måndag) , utsparkj på torsdag, bal på fredag. Dessutom jättefint väder hela veckan. Sömnen under veckan har varit något i underkant och rösten mår inte så jättebra. Suck, det är hårt att vara student. :P

Idag har jag fått pusta ut, eller rättare sagt, jag trodde att jag skulle få pusta ut. Men det slutade med att jag åkte med och körde ut plantor till hygget som vi ska plantera i morgon. För så är det, imorgon börjar vi plantera. Hojja! Det kanske inte är så hårt att vara student, men det är definitivt hårt att vara Johanna, Kristina, Lone och Victoria!

Jag och syrrorna lekte lite med webbcameran idag... :D
 
Glada  knasiga   Fina

RSS 2.0