grönt och fint

En vecka har förflutit sedan jag skrev sist. På den veckan har Umeå förvandlats till sommar.
Sist jag skrev hade vi just kommit hem från Stekenjokk, jag hade inget annat än skidor i skallen. Skidåkning är inte längre möjligt här i umeå. Däremot kan man sitta i shorts och t-shirt på gräset och ha det mysigt :) Påstår nu inte att det på något sätt är likvärdigt med att åka skidor men det är ju inte heller det sämsta substitutet man kunnat få. :)
Fredrik är sjuk, det är tråkigt, han vägrar nämligen att pussas med mig. :/ Är väl i för sig bra för jag vill verkligen inte bli sjuk, men fortfarande tråkigt!

Imorgon är det fredag :) Fredagar är alltid extra roliga, vet inte riktigt varför men det bara är så :)

Armas

Igår på eftermiddagen satte jag och kristina oss i bilen och körde norrut, norrut = hemmåt. Jag släppte av Kristina i Piteå och fortsatte sedan hem till Armasjärvi. Det är trevligt att komma hem då och då. Just nu är det jätteifnt väder här och man kan sitta ute på verandan och lata sig. Det är också roligt att åter igen kunna reta Rebecka så att hon blir galen. Jag ser det lite som min uppgift varje gång jag är hema :P

Jag är dock lite lite rastlös, dem beror nog mest på att jag går omkring och väntar på bekräftelse på att laget som jag anmält till BAMM ska få springa (de har infört ett tak på 150 lag och jag var lite för sen med att anmäla (och jag hatar mig själv för det eftersom BAMM verkligen är något jag vill göra i sommar) men alla lag har inte betalat ännu, det har dock jag, så kanske kanske..) Jag hoppas verkligen.
Skölböckerna som ligger i en hög på golvet i mitt rum bidrar ytterligare tilll rastlösheten...Det är inte långt kvar till sommaren nu alltså!

Hihi :)


hemma

Kom hem från Stekenjokk igår kväll, lite sorgligt. Där var så fint och vi hade det så bra, jag ville aldrig fara hem. Det var så fint väder igår på förmiddagen och det gjorde nästan ont att ta av sig skidorna efter morgonens pass. (ont för att jag var helt slut och alla kroppens muskler skrek i protest) Ont i själen för att jag visste att nu skulle vi åka hem. Riktigt sorgligt.
Men det var kul så länge som det varade!
Och jag älskar att åka skidor!

Weeii!

OK, imorgon far vi till Stekenjokk. Det blir NICE!
Alltså på riktigt!

Stekenjokk ligger HÄR

/JT

Och så var det maj...

Igår morse var jag ute och joggade lite. Mer en sådan där joggigntur som är till för att tänka än för att riktigt träna egentligen.
Det låg som ett dis i luften och det var väldigt lugnt och fridfullt. Inte mycket folk som var ute och rörde på sig. (Kan bero på att det var dagen efter valborg och klockan faktiskt inte var mer än halv 10) Jag springer på vägen kring sjön ocg funderar och samlar mina tankar lite. Försöker få ordning på dem, få rätsida på dem så att jag kan lagra in dem och slipper ha dem snurrandes runt i huvudet hela tiden. Bäst som jag springer där på grusvägen så dyker en ny tanke upp: "jag vill bada". Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den här nya tanken, den liksom ger sig inte och vägrar sorteras in och lagras. Den snurrar envist runt runt i huvudet, det hjälper inte att jag säger att jo visst, det vore skitkul att bada, vi får ta och göra det någon gång. Nej, "Jag vill bada nu!"

Vips så står jag ute på bryggan och kollar, isen är inte så stjock och jag skulle nog kunna hacka upp ett hål om jag ville. Jag hittar en bräda som jag kan göra ett litet hål med, lagom stort så att jag skulle få plats att doppa mig där. Jag inser plötsigt att det finns ingen återvändo nu, någonstans långt långt innom mig har jag bestämt mig för att bada och det är bara för mig att acceptera det och att göra det nu. Jag kan räkna upp många argument som talar för att bada men inte ett enda som talar emot. Så jag badar. Av med kläderna, hoppa i och doppa sig, upp och snabbt på med kläderna igen och sedan löpa hem och ställa sig i duschen. KUL! Superduper roligt!

Senare på dagen for jag pch Fredrik till luleå för att fira en av Fredriks kompisar som fyllt år. Det var väldigt roligt. Vi sov över där och åkte sedan tillbaka till umeå idag med ett litet stopp i Pite för att äta lunch. :)

Nu ska jag ta tag i maj.

På onsdag åker vi till Stekenjokk och åker skidor. Det blir nice! :)

RSS 2.0