lov :)

Idag fick jag påsklov, äntiligen. Tyvärr är det så på universitetet att priset man får betala för ett lov är att man har tenta en och en halv vecka senare. Det finns förståss undantag: T3, de hade tenta i tisdags(!) och deras nästa kurs startar inte förrän efter påsk! Det är värt att avundas! Men så är det ju naturligvis inte för oss stackars T2or...Jag har det ändå bra, jag behöver inte ta med skolböckerna på flyget. Det är många kilo alltså!

I alla fall kör jag hem imorgon, det ska bli kul.. (att komma hem alltså, köra är väl inte så väldans upphetsande..) Jag behöver inte heller köra ensam utan Johan och Daniel följer med mig till kalix. Jag kan nog se fram emot 4 timmars nötande av ursprung, fäste, funktion och innervation av alla muskler i hela kroppen...weiho!

Nu så märks det verkligen att vintern börjar gå mot sitt slut (även om den är länge länge kvar!!) Solen värmer en hel del och man blir blöt om ändan när man cyklar till skolan (för att jag inte har något stänkskydd på bakhjulet). Jag satt idag på min balkong i shorts och linne, det var 28 grader där. Nice :)

over and out från Umeå

Phew...

Igår kväll var jag och några kompisar ner på Umeå Open, det var riktigt roligt! :) Såg lite av varje bla, Melissa Horn och Salem al Fakri. Deltog även i mjölkhävartävling som arrangerades av norrmejerier. Var inte direkt lysande och inser att det krävs drastiska förbättringar i min teknik och mycket tränig tills nästa år ( då jag ska vinna).
Kom inte hem jättetidigt och dessutom skulle man ställa fram klockan, så det blev inte supermånga timmars sömn.

Imorse var vi nämligen nio stycket mycket taggade kompisar som åkte iväg med två bilar till Boda Borg i skellefteå. ROLIGT! Vi var där hela dagen ända tills de stängde (16.30) Tre lag som kämpade mot varandra om ära och berömmelse. Man kan lugnt säga att vi hållit igång så som vi sprungit ut och in och upp och ner i de olika rummen. Nu känner jag mig rätt mör, och väldigt nöjd :)

Nöjd :)

Tänkte på en sak idag när jag var påväg hem från skidspåret. Hur bra har jag det inte egentligen?
Jag gillar att plugga, man har sjukt kul som student alltså. Det händer helatiden roliga saker, det är bara att välja vad man vill vara med på. Jag bor supernära skidspåret och kan träna. Jag har det ju hur bra som helst.

Jag kommer ihåg när jag gick på gymnasiet, då ville man bara bli klar med skolan. Att ta studenten var ju ens högsta önskan! Det fanns så många saker jag ville göra och jag ville bort från övertorneå så fort som möjligt. Nu gör jag ju just en av de där roliga sakerna :) Ett år på skidlinjen i Älsvbyn blev det första jag gjorde, det var lätt det dittills roligaste året i mitt liv... frågan är om det får behålla den titeln när efter det här året, tveksamt. Jag har inte alls brottom med att bli klar med min utbildning nu. Jag kommer nog bli här i ume ett bra tag, speciellt om jag inte läser på 100% nästa år. Men det gör ingenting för jag är inte less på ume på långa vägar!

Visst finns det massor av saker som jag fortfarande vill göra, resa till exempel, men det hinns nog med ska ni se, om inte annat på ett sommarlov :)

Min slutsats när jag gick hemmåt blev att jag trivs bra som student vid umeå universitet :)

I Lördags var det djurkalas :)


23/3

Ok, börjar med den utlovade rapporten i förra inlägget.

Förra söndagen (alltså mer än en vecka sedan) vaknar både jag och Kristina tidigt, eftersom vi inte är sådana som ligger och drar oss allt för länge och det dessutom var strålande sol ute begav vi oss till nydala för att köra ett vanligt långpass. Vi testar skaren och märker att den håller hyfsat bra! Utmed hundspåret finns fina ängar som man kan åka på om det är skare så vi beger oss dit. Till vår ohejdade lycka så bär skaren utmärkt och vi åker omkring på ängarna och leker och mår så jävla bra. Det går att åka väldigt långt, det kommer nya ängar hela tiden och efter ett tag komemr vi till en ort med en väg. Vi har ingen aning om var vi faktiskt är men det bekymmrar oss inte nämnvärt eftersom vi sett att ängarna fortsätter på andra sidan vägen :)

När ängarna tillslut inte fortsätter mer så söker vi oss till en skoterled som vi tror följer ett vattendrag av något slag. Vi fortsätter bort efter skoterleden, solen skiner och livet är underbart! Efter ett tag så kommer vi fram till en skylt där vi får veta att den ort med väg som vi passerat var Innertavle. Vi ser också att om man fortsätter efter skoterleden så kommer man till Holmsund. Efter en del övervägande där vi tagit i beaktande att vi troligen inte kommer att orka åka tillbaka eftersom vi redan varit ute i 1,30, att vi bara har en mobil med oss, inga pengar, inget att äta och bara vanligt vatten i drickabältet så bestämmer vi oss för att åka till Holmsund för det vore så jäkla kul.:)

Vi fortsätter glada i hågen och kommer ut på det som när vi frågar en snäll herre som är ute och promenerar i det vackra vädret är tavelfjärden. Vi får också veta av den snälle herrn att om vi svänger höger där framme så är det ca 2km kvar till holmsund och om vi svänger vänster så kommer vi till havet.

Vi väljer havet!

Så UNDERBART! Perfekt skare, snövitt täcke så långt ögat kan se. inte ett moln på himlen. Vi älskar livet! FRIHET! Det kan inte vara så hemskt långt till Holmsund om vi åker via havet tänker vi, det måste bara vara att runda udden.

Det är naturligtvis lite längra än vi tror med det gör inte oss nåt, vårt nya mål är att vi ska åka tills vi väggar. Efter tre timmars skidåkning står vi på ganska trötta ben på stranden vid Holmsund, nu ska vi ta oss hem så vi knallar in mot stan. Vår första plan är att lifta, det går sådär lagom bra (ingen stannar) nästa plan är då att försöka flörta med busschauffören så att vi får åka med gratis. Vi är ju faktiskt helt slut, har åkt i tre timmar och kommer inte hem. Busschauffören visar sig vara av den suraste sorten. Han hade inte rört på sig på länge och hade definitivt inte stått på ett par skidor någonsin. Helt kört att få åka med gratis. Vi börjar bli lite lite ledsna nu, men vi är inte sådana som tapapr modet. Då kliver vår hjälte fram. Han som klivit på bussen före oss, och hört hela diskussionen med busschauffören (och troligen tänkt samma som vi nämligen: jävle gubbe) Han betalar vår bussbiljett!! :) Dagens hjälte säger jag bara! Vi är oerhört tacksamma. Man blir så glad när människor är snälla!
Klockrent också att det visar sig att han bor granne med oss så att vi kan gå dit på kvällen och betala tillbaka epengarna samt visa vår tacksamhet med en Ben&Jerrys glass.

Vi åkte från Nydala vid nio på morgonen och kom tillbaka ungefär 13.30. Väl hemma åt jag mat (MAT!) och duchade, sov sedan i 1,5 timmar. Hur skönt som helst. Efter det kände jag mig hyfsat återhämtad. En fruktansvärt lyckad dag, ett helt underbart skidpass och något som jag aldrog kommer glömma!



Efter den söndagen har det varit flera finfina dagar, ingen mera skare tyvärr men fina skidspår! Har inte haft jättemånga lektioner heller (det betyder plugga hemma eller ni är döda på nästa genomgång) så har verkligen kunnat vara ute och njuta på spåret. Idag satt jag också på min balkong och pluggade. Den är i söderläge så solen lyser där nästan hela dagen. :D
Fint väder utlovas också imorgon och då är jag ledig hela dagen!! :) (Pluggar stenhårt... eller hur det nu var..)
Snart är det påsk och då åker jag hem :)

Nu sova!


:)

Så jävla lyckad dag!
eventuell rapport när jag fått lite distans till det hela:)

Laktat tar mig oftast på slutet...

...idag blev det med ca en minut. Det var så mycket Kristina var före mig imål idag alltså.
Succéduon har nämligen slagit till igen.

Medicinska studentkåren ordnade idag på nydala en maskerad-skidtävling till förmån för Läkare utan Gränser. Loppet gick i klassisk stil, 10km masstart. Eftersom jag och Kristina heljhärtat stöder sådana här roliga event så stod vi på startlinjen ut klädda till pyrovat och laktat. Succé naturligtvis.





Eftersom både pyruvat och laktat är sura (syror) så gjorde vi vårt bästa för att se sura ut, det var dock omöjligt i det underbara vädret och den härliga stämmningen! Vi hade hur roligt som helst och är superstolta över vår insats och inte minst över vår utstyrsel. Den skapades för övrigt igår kväll efter ett par timmars klippande och tejpande samt flummande.



Som sagt så drog kristina ifrån mig och gick tillslut imål en minut före mig, men det är väl så det är antar jag.. det är mest laktat som gäller i slutet på ett lopp :P
Resultat tror jag kommer att komma upp på www.medisinska.se och det ska tydligen också finnas bilder uppe på facebook :)


Det är detaljerna som gör det...

Dagen kunde inte ha blivit bättre! :)

Swosh..

Dagarna bara rusar förbi, jag hinner inte med! Nu är det fredag igen, hur gick det till? Helgerna bara avlöser varandra, det är riktigt jäkla läskigt!

Det har varit superfint väder nu några dagar, det är lite blandade känslor. Å ena sidan så är det underbart att se solen och skönt när den värmer, å andra sidan gråter jag när jag ser hur snön smälter ner och blir till slask och sedan helt försvinner.. Vintern kan inte vara slut redan! Jag vägrar gå med på det!

nåja, nu när det nu är helg igen så ska jag passa på att ta igen lite i plugget, jag ska också vara ute åch åka skidor. Åka skidor är nämligen det bästa jag vet och jag älskar det! (först måste jag dock valla mina skidor, annars tar jag mig inte frammåt!)

Det var på tiden

OS är äntligen slut!

Missförstå mig inte! Jag älskar OS, hur kul som helst, specieltl när det har gått så bra för sverige men jag är helt enkelt less på att se på tv. Jag som aldrig aldrig ser på tv annars har suttit framför tvn varje kväll i två veckors tid. Inte nog med det, man har varit klistrad framför tvn på dagtid också för att se repriser på sånt man missat under natten. Det är påfrestande för en utan tv-vana! Men nu är det över och man kan återgå till sitt vanliga liv. Utan tv.

Annars så har jag fortfarande ont i mitt knä, ofantligt mycket bättre än förra veckan men fortfarande ont. (ont som i gör ont hela tiden ont) Det går lite i perioder också. är helt klart sämre på kvällarna. Illa!
Tänkte ändå försöka köra idag och se om det går bra.

annars har jag inget mer att säga.

RSS 2.0