23/3

Ok, börjar med den utlovade rapporten i förra inlägget.

Förra söndagen (alltså mer än en vecka sedan) vaknar både jag och Kristina tidigt, eftersom vi inte är sådana som ligger och drar oss allt för länge och det dessutom var strålande sol ute begav vi oss till nydala för att köra ett vanligt långpass. Vi testar skaren och märker att den håller hyfsat bra! Utmed hundspåret finns fina ängar som man kan åka på om det är skare så vi beger oss dit. Till vår ohejdade lycka så bär skaren utmärkt och vi åker omkring på ängarna och leker och mår så jävla bra. Det går att åka väldigt långt, det kommer nya ängar hela tiden och efter ett tag komemr vi till en ort med en väg. Vi har ingen aning om var vi faktiskt är men det bekymmrar oss inte nämnvärt eftersom vi sett att ängarna fortsätter på andra sidan vägen :)

När ängarna tillslut inte fortsätter mer så söker vi oss till en skoterled som vi tror följer ett vattendrag av något slag. Vi fortsätter bort efter skoterleden, solen skiner och livet är underbart! Efter ett tag så kommer vi fram till en skylt där vi får veta att den ort med väg som vi passerat var Innertavle. Vi ser också att om man fortsätter efter skoterleden så kommer man till Holmsund. Efter en del övervägande där vi tagit i beaktande att vi troligen inte kommer att orka åka tillbaka eftersom vi redan varit ute i 1,30, att vi bara har en mobil med oss, inga pengar, inget att äta och bara vanligt vatten i drickabältet så bestämmer vi oss för att åka till Holmsund för det vore så jäkla kul.:)

Vi fortsätter glada i hågen och kommer ut på det som när vi frågar en snäll herre som är ute och promenerar i det vackra vädret är tavelfjärden. Vi får också veta av den snälle herrn att om vi svänger höger där framme så är det ca 2km kvar till holmsund och om vi svänger vänster så kommer vi till havet.

Vi väljer havet!

Så UNDERBART! Perfekt skare, snövitt täcke så långt ögat kan se. inte ett moln på himlen. Vi älskar livet! FRIHET! Det kan inte vara så hemskt långt till Holmsund om vi åker via havet tänker vi, det måste bara vara att runda udden.

Det är naturligtvis lite längra än vi tror med det gör inte oss nåt, vårt nya mål är att vi ska åka tills vi väggar. Efter tre timmars skidåkning står vi på ganska trötta ben på stranden vid Holmsund, nu ska vi ta oss hem så vi knallar in mot stan. Vår första plan är att lifta, det går sådär lagom bra (ingen stannar) nästa plan är då att försöka flörta med busschauffören så att vi får åka med gratis. Vi är ju faktiskt helt slut, har åkt i tre timmar och kommer inte hem. Busschauffören visar sig vara av den suraste sorten. Han hade inte rört på sig på länge och hade definitivt inte stått på ett par skidor någonsin. Helt kört att få åka med gratis. Vi börjar bli lite lite ledsna nu, men vi är inte sådana som tapapr modet. Då kliver vår hjälte fram. Han som klivit på bussen före oss, och hört hela diskussionen med busschauffören (och troligen tänkt samma som vi nämligen: jävle gubbe) Han betalar vår bussbiljett!! :) Dagens hjälte säger jag bara! Vi är oerhört tacksamma. Man blir så glad när människor är snälla!
Klockrent också att det visar sig att han bor granne med oss så att vi kan gå dit på kvällen och betala tillbaka epengarna samt visa vår tacksamhet med en Ben&Jerrys glass.

Vi åkte från Nydala vid nio på morgonen och kom tillbaka ungefär 13.30. Väl hemma åt jag mat (MAT!) och duchade, sov sedan i 1,5 timmar. Hur skönt som helst. Efter det kände jag mig hyfsat återhämtad. En fruktansvärt lyckad dag, ett helt underbart skidpass och något som jag aldrog kommer glömma!



Efter den söndagen har det varit flera finfina dagar, ingen mera skare tyvärr men fina skidspår! Har inte haft jättemånga lektioner heller (det betyder plugga hemma eller ni är döda på nästa genomgång) så har verkligen kunnat vara ute och njuta på spåret. Idag satt jag också på min balkong och pluggade. Den är i söderläge så solen lyser där nästan hela dagen. :D
Fint väder utlovas också imorgon och då är jag ledig hela dagen!! :) (Pluggar stenhårt... eller hur det nu var..)
Snart är det påsk och då åker jag hem :)

Nu sova!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0