Sneda gardiner

Igår satte jag upp nya gardiner i mitt rum, det är panelgardiner och de är jätte sneda. Jag förstår inte varför, jagmenar, gardinstången är ju helt rak, varför är gardinerna inte det? Resultatet är i allla fall att det ser väldigt roligt ut i mitt rum, båda fönstrena ser ut som om de lutar.

Orineteringsträningen igår gick in teså himla bra heller. Själva orienteringen var väl in e så farlig, men farten var ju obefintlig. :/

Jag kom till skolan kl. 08.00 idag, Det visade sig vara totalt onödig. På fysiken så fick jag veta vad jag hade för resultat på senaste provet och sen kollade vi igenom de resterande kapitlena för att se om det fanns nåt intressant där om jag kunde redovisa lite kort om. Det hela tog ungefär 15 minuter.

Sedan skulle vi ha historia, trodde jag. Tydligen så var det I imorgon som vi skulle ha lektion och inte idag, ett litet missförstånd alltså. 10.50 redovisade jag i alla fall min spanska uppgift och lämnade in böckerna, det tog ungefär 10 minter. Sen var det bara att vänta på att få gå och käka.

Idag ska jag på jobbintervju hos IKEA, (jag har sökt sommarjobb där). Hoppas att det går bra, jag skulle verkligen behöva jobba lite i sommar.

Nu ska jag gå och käka, det är tacos i dag! Mums!

Kilpisjärvi

Jag och Joakim åkte alltså till Kilpisjärvi på tisdag kväll för att åka skidor i några dagar. Jag måste erkänna att det kom lite oväntat, men jag kan inte säga nej till chansen att få åka skidor, speciellt som min skidsäsong slutade lite abrupt och (i mitt tycke) allt för tidigt.

Det såg lite orväckande ut när vi började närma oss, det fanns nämligen inte så mycket snö, men vi hade inte behövt oroa oss för på fjället fanns det ännu mycket snö kvar.

På onsdag var det ganska blåsigt och inte idealiskt skidåkar väder men det kompenserades mer än väl av vädret på torsadag och fredag. Strålande sol, inte ett moln på himlen och finfin skare! Hur fint som helst! Det var smärtsamt att sätta sig i bilen och åka hemåt igen efter lunch på fredag.

Det blev väl ungefär 14 timmars träning under de dagar som vi var där, helt klart godkänt enligt mig. Jag hoppas bara att Jocke inte tyckte att jag var allt för jobbig att ha med (han var faktiskt tvungen att vänta på mig ibland, speciellt i uppförsbackarna). Men som han sa; Det har ju varit bra trots att du var med. Ibland har han kul humor den pojken.

Några bilder nu, det är dock inte mina egna utan snodda från internet (jag hade inte med kameran) så mängden snö kan vara en aning missvisande.

image12



Snabba ryck

Vill bara börja med att säga att det är lite snålt med anmälningar till att hjälpa till med att rädda världen. Det kan kanske iförsej bero på att jag har ca 3-5 läsare. Känns det värt att skriva nåt då? Nej nästan inte. borde kanske marknadsföra min blogg lite, skulle kunna ta emot lite hjälp på den här fronten också faktiskt.

Nåja, nu till det jag egentligen tänkte skriva nämligen att jag idag bestämde att jag ska åka till Kilpisjärvi på onsdag morgon. Först var det tänkt att vi skulle fara imorgon på morgonen, men vi sköt upp det en dag (och tur var väl det, jag har en del att göra).

Det ska bli kul :)


Fel på världen

Uslare väder i maj har jag nog inte varit med om. Det snöar för fullt nere i dalarna har jag hört, här regnar det och är allmänt pissväder.

Det är något allvarligt fel med världen! Så här ska det inte vara! Det verkar som om det ligger på mitt ansvar att fixa till världen, ingen annan gör ju något. Det krävs en dramatisk förndring här ty världen är riktigt illa ute. Men det är lite svårt när man måste operera från Armasjärvi, en liten liten by långt ut i vildmarken. Det skulle inte vara så dumt med lite hjälp, någon som vill hjälpa till?
Anmälan tas emot i kommentarfältet nedan. Önskvärda kvaliteér: Tankeläsningsförmåga, förmåga att kunna manipulera andra mäniskor, osynlighet, självläkning, kunna flyga eller att kunna stoppa och resa i tiden. Kan du gå genom väggar är det ett stort plus. Det börjar också bli ganska brottom, bäst-före-datumet på jorden verkar ha gått ut redan så jag vill gärna ha in ansökningarna snarast.

Men var inte oroliga jag ska ta mitt ansvar och rädda världen. Jag ska bara kolla färdigt på Heroes säsong 2.

//Johanna, Champion of humanity, Rescuer of the world, Hero of the future.

17 maj

(x) Historiaredovisning
(x) Biologiredovisning
(x) Religionsprov
( ) Fysikprov (onsdag)
( ) Matteprov (torsdag)
( ) Finskaprov
(/) Finska inlämmning (nästan färdig)
( ) Spanskaredovisning

Det är verkligen inte mycket kvar av skolan nu, Nästan alla kurser är avlsutade. Det känns Underbart!

Idag var sjöng vi på Markus begravning, det gick faktiskt bra. Det var också en fin begravning och det var väldigt många ungdomar i kyrkan.

Det är Norges nationaldag idag -> grattis Norge. (säger man grattis på ett lands nationaldag? eller vad säger man? svenska nationaldagen är då inget att säga grattis åt direkt..)

ha det så bra


Uppdatering

Ja nu är det verkligen tid för uppdatering, det tycker jag med! Det har ju hänt en hel del sen sist, men det är nu passé och jag orkar inte berätta om allt. Iställer blickar jag frammmåt och jag ser mycket fram emot Jukola! Det är dock en hel del som ska hinnas med innan Jukola, träna är något som jag bland annat ska ägna mig åt (för omväxlings skull) studenten ska också avklaras och några dagars plantering ska väl också hinnas med.

För övrigt så kan jag nämna att Idrott B var på hajk i början av veckan. Vi gick HELA 11 kilometer i skogen. Enligt vissa i klassen det längsta de någonsin gått. (Jag väljer här att inte fälla några kommentarer). Det var riktigt roligt men nattsömnen blev inte den bästa. Det är i och för sig inte så förvånande med tanke på att i princip hela klassen (ca 20 st) sov i samma (lilla) stuga.

Jag var på säsongens första träningsorientering igår! Det var riktigt roligt! det gick inte så värst bra, men inte annat att vänta när jag varit sjuk och inte tränat på ca 2 veckor. Men nu är det slut med sjukligheten, jag har börjat träna igen :D

Från och med nu så ska jag faktiskt försöka uppdatera lite oftare, jag lovar!

RSS 2.0