Jag vägrar skriva något om att det var fettisdag...

Igår var det finfint väder igen, till skillnad från förra veckan så var det dock inte -30 grader kallt! Det var härligt att åka skidor, eller kanske borde jag säga att det skulle ha varit härligt ifall spåren hade varit pistade!!! När jag var ute och åkte idag på morgonen var de inte heller pistat = less!

Men åter till gårdagen. På kvällen åkte skidlinjen till Hemmingsmark föra att köra en liten tävling. Först en prolog som bestod av en 400m sprint (skate) och för mig en åktid på ungefär 1 min och 16 sek. (hann få mjölksyra!)  sedan 6 km (också skate) med gemensam start. Grabbarna körde 9 km. Det gick inte helt oväntat dåligt för mig. Jag är totalt ur form för tillfället.

Nåja, det var roligt i alla fall, även om jag var jätteotaggad innan. Efter loppet åkte vi till Jojje och fikade mackor och semla. Gott :D sedan for jag och de flesta andra hem medans några stannade och såg fotboll. En rolig dag alltså.

Idag har jag, som jag redan nämnt, åkt skidor på morgonen. Finfint (vädret alltså) men var hur seg som helst.  Sedan hade jag lektion och räknade lite matte och fysik. På eftermiffagen står det på mitt schema att jag ska jobba själv, dvs. ingen lärarledd lektion. Men det blev som det har blivit väldigt många gånger nu på sistone (speciellt nu när det är ljust och speciellt då när det var så kallt) nämligen att jag bytte om och åkte skidor istället. Jag menar, om man får välja mellan att åka skidor när det är ljust innan middag, eller åka när det är mörkt efter middag... Då väljer då i alla fall jag att åka medans det är ljust! Och vilken himla tur att jag får välja då :D Jag kan göra det varje dag om jag vill :) :) (vilket jag i princip också gör, tyvärr. För jag får inget skolarbete gjort på det sättet. Men jag får väl börja skärpa mig och plugga på kvällarna istället. Det är helt enkelt lite hederlig självdiciplin som behövs. (Och nu blev det här en lång parentes)) På andra passet var det i alla fall pistat, annars gick det lika dåligt som det första.


Wassberg åkte ut ur Mästarnas Mästare... tråkigt.



Fint spår?


Såg inte mina skidor när jag åkte....


Nu Nationalsång:

Hårt men nödvändigt

Var och jobbade i Haparanda i helgen, kul. (att tjäna pengar)((och träffa Linnéa)) Så jag har inte så mycket att berätta om helgen, om jag inte ska börja skvallra om kunderna, men det tar jag en annan gång.

Körde nyss ett hårt skidpass. (mjölksyra i hela jag) Det var länge sen jag körde något hårdare pass och det här var verkligen nödvändigt kände jag. Kul var det också. Nästa vecka är det sportlov och då blir det ju inte bli så mycket hårdkörning, det lär ju vara sjukstuga hemma. Det brukar det alltid vara när jag kommer hem. Dessutom är ju inte pappa mycket till motstånd :P (med tanke på att han nyss gått på penicilli alltså ;P )

Nu har jag svamlat färdigt.  Dags för en nationalsång.


Den här fick vi också höra mycket av i Orsa :D

Här är en med sång.


Hejsvejs!

Nada...

Har absolut inget att blogga om idag.

En välbekant nationalsång idag. Den är faktiskt ganska bra, om man tänker på vad det är för text. Fick träna många gånger på den här när vi var nere i Orsa. :D




En till....

Ville bara lägga upp en till Nationalsång, Sydafrikas. Den här är bra!


Favorit program

(Snart är det Skido-VM i japan, och Sverige skickar 5+5 åkare! :D Kul! Det var lite dystert där ett tag när det såg ut som att vi bara skulle kunna skicka 3+3.)


I alla fall jag får lite Sagan Om Ringen - Fylke känsla...


Jag tror att skidlinjen har ett nytt favoritprogram. Jag skulle gissa på att de allra flesta sitter klistrade framför tvn 20.00 på tisdagar. Mästarnas Mästare är ett grymt bra program! Det känns som ett program för de nördiga och jag undrar hur mycket nöje "vanligt" folk får ut av det? Det är ju långt ifrån ett vanligt dokusåoa-program! Man får se det roliga (tävlingarna) och man slipper allt annat tjafs som finns i vanliga dokusåpor (slagsmål, gråt, skrik, kärleksintriger osv osv). Bra program helt enkelt! Jag rekomenderar alla att se på det.



Fick höra nyss från Kristina att Olli-Markus fått något stipendium av något slag, på inte så lite pengar och att han bliivit uttagen till VM.  Jag säger Grattis till honom! http://www.anttiekonoja.net/ponsi/rte/uutinen.php?id=103
Och Grattis också till Daniel N. som blivit uttagen till VM!

Det var kallt idag med.


En särskilld plats i mitt hjärta...

Min termometer slog köldrekord imorse, det kallaste den har visat sen jag köpte den är nu -30,4 (mot tidigare -29,9) Det känns bra att ha passerat -30 gränsen. ...eller??

I alla fall så ville jag verkligen åka skidor, så jag tog på mig allt jag hade och for sedan ut i ca en timme. Jag hade tänkt åka skate, (hade skateskidor och skatepjäxor) men det slutade med att jag diagonalade och ibland varvade med lite enbensskate. Det var vad man skulle kunna kalla kärvt före. Tog några fina bilder också. Fast föga förvånande så dog kameran efter ett tag, det gjorde även pulsklockan. Vad är det för skräp som inte tål att användas i -30 grader? Hmpf.




Jag älskar att åka skidor!

Det här inläggets nationalsång väcker många minnen... Även om jag inte kommer ihåg texten längre. (Jag kunde den utantill en gång i tiden)




Nu ska jag försöka masa mig iväg till styrketräningshallen.... eller kanske gör jag det efter middag.


Superfint väder, bara en liten detalj...

...det är -25 grader ute.

Kom hem från Sundsvall igår, det var en lång och dryg bussresa. Tävlingarna gick väl okej. Sprinten är jag inte alls nöjd med. Krånglade med skidorna, fastnade i uppförsbackarna,  missade korsningar och hade allmänt oflyt. Långdistansen gick lite bättre, gjorde dock några misstag och när skalan är 1:15 000 så bler det ganska långt om man missar en korsning. Vann ändå eftersom Magdalena gjorde en ännu större miss än mig. Har nu en mössa som det står "svensk mästare" på. :D  Det var bara synd att vi var så få. Bara tre på lördagen och bara två av fyra anmälda startade på söndag. Tråkigt tråkigt. Varför slutar så många med skidorientering när de går upp i D20?

aja , ska bjuda på en till nationalsång nu.. En som jag alltid blir glad av :P



Det finns en bra version med Russian Red Army Coir, det verkar dock omöjligt att hitta någon bra på youtube. Om man inte vill göra propaganda för sovjetunionen och cccp förståss. Då finns det ett överflöd. Jag nöjer mig med den här versionen här :D

And now the national anthem of...

Har nördat på youtube och lyssnat på några olika nationalsånger, en del är faktiskt riktigt bra. Tänkte att jag skulle unna lägga upp några stycken här :D

Börjar med Frankrikes, den är bra :D (och jag tänker alltid på en beatles låt när jag hör den)



Åker till sundsvall idag efter lunch, ska bli skoj!

Vek!

Jag är vek, det är bara att inse det nu. Jag strävar efter att bli hård men jag är egentligen vek.

När jag steg upp i morse och såg att termometern visade -27 grader så tyckte jag att det verkade lite för kallt för att åka skidor, jag backade ur mitt planerade träningspass alltså, illa! Istället väntade jag tills att den behagliga temperaturen -18 infann sig lite senare på dagen och åkte först då ut och tränade.

Sån är jag, undrar om jag någonsin kommer att bli hård...


Skärpning!

Nu ska jag skärpa mig!  Ska börja uppdatera mer än en gång i veckan här på bloggen!

För övrigt är det kallt här i älvsbyn, otippat? Nej! Har nog åkt fler träningspass i -23 i år än vad jag har gjort sammanlagt på 5 år. Men det kanske säger mer om min karaktär (vek) tidigare år än vad det gör om vädret?

Imorgon väntar ännu ett ta-på-sig-alla-kläder-man-har-pass på morgonen, ska köra klassiskt så det blir väl att diagonala i nerförsbackarna. På dagens pass fick jag veta den verkliga innebörden av kärvt före. Det var en hel del körning på kärringväxeln!

Nu ska jag återgå till kvällens sysselsättning; att ha långtråkigt. Kanske spela lite gitarr för att få slut på tristessen, eller börja läsa en bok? Det finns ju en del att göra när jag tänker efter. Läxor tillexempel..

En vecka i Orsa

Tillbringade hela förra veckan i Orsa tilsammans med världseliten i skidorientering. Det var verkligen grymt kul att få åka mot de allra bästa! Inspirerande, motiverande... osv.osv
Extra kul var det eftersom det gick så bra för Sverige, storskåp!
Men det roligaste av allt måste nog vara de fyra JVM-guld som Olli-Markus Taivainen tog! Jag och Kristina är nog världens stoltaste fan just nu! HELT GALET!  Som medlemmar (styrelse/grundare/de enda två medlemmarna)  i Pellon Ponsi fanclub är vi helt otroligt stolta, imponerade, överväldigade m.m

Jag inser nu att det är väldigt svårt för mig att beskriva veckan som varit, jag kan som inte riktigt sätta ord på det.. svårt svårt. Så vi säger så här: är det någon som vill veta mer så kan de fråga mig, så får vi se om jag kan svara då. :p
Vill dock bara säga stort TACK till Sture som hjälpt mig med allt! Vet inte hur jag hade klarat mig igenom veckan utan hans hjälp.

Nu till andra roliga saker.....

okej, inser att jag inte har något roligt att berätta idag. Hoppas att det händer nåt snart så jag får nåt att skriva om :D

Resultat, bilder m.m från Orsa på www.skijwoc2009.se

RSS 2.0