Kort sammanfattninng hittills.

1. Varmt
2. Manga (!) trevliga manniskor
3. Varmt
4. Trafik
5. Galet varmt
6. Gastfrihet
7. Ris
8. Varmt

Det ar en knapp vecka sedan vi kom till Filippinerna.  Vi var i Manila f;rsta dagen, Manila 'r en stor stad med m[nga m'nniskor och m[nga bilar! Helt Galen trafik h'r! vi for sedan till Pagsanjan. Pagsanjan ligger p[  s'dra delen av  ;n Luzon. vi var och s[g Pagsanjan Falls. Mycket fint.




(inte mina bilder, laddar upp dem n'r jag kommer hem)

I pagsanjan kunde jag och pappa vara och springa ocks[, det k'ndes bra!
Fr[n Pagsajan [kte vi sedan tillbaka f;rbi Manila och upp till Urdaneta, d'r h'lstade vi p[ p[ ACTS, ett pr'st seminarium d'r pappa jobbade f'rut. Hur fint som helst! J'tttetrevliga m[nniskor och ett j'ttefint st'lle, med fin tr'dg[rd med en massa frukttr'd och buskar.  P[ seminariet g[r ungef'r 30 seminarister, de bor d'r som p[ ett internat. De var verkligen sn'lla! J'ttev'lkommnande och roliga. Humor verkar vara ett gemensamt drag hos filippinare  :P Alla var dock inte j'ttabra p[ engelska, men det gick bra iallafall. tr[kigt att ]ka darifr[

Vi var ocks[ en dag i Baguio, ska man bo i Filippinerna s[ 'r det i Baguio man ska bo, helt klart! D'r 'r det n'mligen svalare eftersom det ligger s[ h;gt upp i bergen. J'ttefin stad ocks[!

Nu 'r vi tillbaka i Manila och h'r ska vi v'l stanna i tv[ dagar, egentligen var planen att forts'tta till Romblon imorgon, men eftersom det 'r en Tyfon p[ g[ng s[ v'ntar vi en dag, Man vill inte g'rna [ka b[t p[ havet direkt efter en tyfon :p.

Hoppas ni alla har det bra d'r hemma, jag kan tyv'rr inte s'ga att jag l'ngtar efter er, jag funderar tillochmed p[ att stanna h'r :p

Ha det bra s[ l'nge!

Jukola nästa

Ikväll bär det av till södra Finland för Jukola, ska bli skoj! Sen är det inte länge tills vi åker till Filippinerna, (tisdag) så det kommer nog att vara ganska dött här på bloggen ett tag framöver. Jag ska försöka uppdatera om jag kommer åt en dator med internet :)

Annars, Glad Sommar!

Så var man tillbaka.

Tillbaks i Älvsbyn nu, om än för en ganska kort visit. Eftersom jag sa upp mitt rum när jag flyttade ut förra gången så bor jag hos Anna nu. Det är trevligt det, Anna är så rolig :)

Har hunnit döda benen på ett skate-intervallpass imorse och armarna på ett klassiskt-stakpass på eftermiddagen.

Nu är jag trött - igen. Det verkar vara ett permanent tillstånd hos mig.

nu har man satt sin sista potatis... eller?

Det är ju inte direkt potatis vi har satt heller, nej det är träd. Träd som ska växa och bli stora fina granar och tallar! De ska bilda en vacker skog där man kan orientara, plocka bär, vandra m.m.

Igår satte jag min sista planta får i år, grymt skönt faktiskt. Nu kan jag återgå till livet. Det känns som om man har varit helt avskuren från världen runt omkring, man går där på hygget, fram och tillbaka, och det är hela ens värld. Sista veckan var tung, den slet mycket på psyket. Men nu är det färdigjobbat!

Nu ska jag gå och sova i 100 år för jag är trött.


RSS 2.0