Skare = Frihet!

I helgen var det undetbart fint väder! Jag vaknade tidigt (relativt sett), bytte om, gick över vägen och tog på mig skidorna. Satte av på ängarna ner mot sjön. Helt underbart! När sjön tagit slut hittade jag ett trevligt öitet skoterspår som ledde in i skogen, jag beslöt mig för att kolla in det lite. Det visade sig att det gick inte så långt men jag skymtade ett hygge där framme mellan träden och bestämde mig för att pröva skaren även i skogen. Den visade sig hålla ganska bra (tillräckligt för att jag skulle kunna ta mig fram) och jag kommer fram till ett hygge som ligger i en kraftig uppförsbacke. (Ok, det var ena sidan av ett berg som de hade kalhuggit). efter att ha klättrat en bra stund kommer jag upp på toppen, åker lite på skrå, solar lite, har allmänt roligt där jag åker runt och leker.

Efter ett tag bestämmer jag mig för att gena ner till sjön igen, detta visar sig dock vara inte fullt så lätt som jag tänkt mig då det var hyfsat brant ner för hygget och ganska mycket träd vid där nere. Jag lyckas i alla fall ta mig ner med allting helt och åker ut på sjön igen. Därefter bestämmer jag mig för att åka hemmåt eftersom jag börjar känna mig lite hungrig.

När jag kommer hen så slår tanken mig att jag borde kanske ta och springa lite, jag ska ju trots allt springa 10-mila om en vecka. Jag drar på mig löpardojorna och fat på en liten springtur. Väl hemma så känner jag mig ganska nöjd över mitt dagsverke och sitter därför med gott samvete och slappar i solen på verandan resten av dagen  :)

Jag ska bjuda på ännu en bild från mitt favoritställe :)

image11

Samma rubrik som förra inlägget minus Dåligt samvete biten

Idag skrev jag historia provet, jag kunde faktiskt allt, (inte så konstigt med tanke på hur mycket jag pluggat) men vår historia lärare är lite speciell och ibland måste man gissa vad det är hon vill at man ska skriva. Förra provet så missade jag en hel del poäng på saker som jag faktiskt hade kunnat, men jag fattade inte att hon ville att man skulle skriva ner dem också. Nu har jag garderat mig och skrivit ner allt jag kan! Ovasett om hon frågade efter det eller inte. Men men, vet dok ej om det hjälper, hon kanske får för sig att ge minuspoäng för att jag skrivit sånt som inte hörde till frågan..

Vädret var underbart idag också! Helt underbart! Jag älskar våren just nu!

Och så till det bästa av allt: jag har tränat idag och mår tusen gånger bättre än igår. Mitt samvete mår bra :D

Historiaprov, Underbart väder och Dåligt samvete

Så kan dagen sammanfattas. Det har varit underbart väder hela dagen och jag har suttit inne i skolan hela dagen! Hemma har jag sutti inne och pluggat inför historiaprovet imorgon. Jag har INTE tränat, därav det dåliga samvetet! Mitt dåliga samvete når inga gränser, det är ändlöst. Det finns inte ord för att beskriva hur dåligt jag mår av att inte ha tränat idag!

Kompleteringar

Mardrömmen kompleterades idag med en rinnig näsa, igentäpta bihålor och en allmänt hängig Johanna. Det bådar inte gott måste jag säga...

Mardröm

Jag vaknade i morse, och så var den dagen förstörd. Jag hade så fruktansvärt ont i halsen. Det kom som en chock, från att ha mått hur bra som helst igår till att det känns som att halsen ska brinna upp på morgonen. Det blev aningens (obetydligt faktiskt) bättre under dagen och eftersom jag har knarkat Fisherman's friend så har jag trots allt överlevt. Jag hoppas att det här bara var en hemsk mardröm och att jag kommer att vakna fullt frisk imorgon! Annars vet jag inte vad jag gör.

löppass nr 2

Gick helt klart bättre än det första, ett klart steg frammåt. Prövade även orienteringsskorna och jag fick inte skavsår, positivt!

För övrigt har jag inte gjort något av större värde idag. Vaknade i morse och upptäckte att vi inte hade något vatten i kranarna. Pumpen hade tydligen gått sönder, det fixade sig under dan dock. Jag har i alla fall lyckats göra min finska läxa idag! BRA! Jag har haft den hängande över mig i ca 7 veckor. Helt onödigt egentligen att ha lämnat den tills nu (tre veckor försent) för det var ju inte svårt precis, finska steg 1 är inte så avancerat  :P

Nu är det sova som gäller
Hyvää yötä

Högskoleprov

Idag har jag gjort Högskoleprovet. Det började 08.30 och slutade 16.20 5x50 min + lite raster imellan. Med risk för att låta som en nörd (vilket jag kanske också är i och för sig) måste jag säga att jag tyckte att det var ganska kul. Inte allt för betungande. Resultatet däremot håller jag tyst om 2,0 var det i alla fall inte :P

För övrigt har det snöat hela dagen och jag har inte pkt skidor idag. Däremot var jag ut på mitt första löppass för säsongen igår.  Det gick väl hyfsat, men formen min har gått och gömt sig och det bådar inte allt för gott inför 10-mila.
Det är en hel massa snö kvar också (Inte för att jag klagar, ju längre man kan åka skidor desto bättre tycker jag!) så ett kartpass blir svårt att få till.

Jag undrar hur det här kommer att gå...

För att följa trenden

Jag ska göra som alla andra och fyll ai en lista nu när jag har hittat en värd att göra. (OK jag stal den rakt av från Amandas blogg)

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

How are you feeling today?
I am a Rock - Simon and Garfunkel

How do your friends see you?
Fantasy - Earth, Wind & Fire

Will you get married?
Lady in Red - Chris DeBurgh

What is your best friend's theme song?
I Just Can't Wait to be King - The Lion King

What is the story of your life?
On the Cover of the Rolling Stone

What was high school like?
Colors of the wind - Pocahontas

How can you get ahead in life?
Hurt - Christina Aguilera

What is the best thing about your friends?
Circle of Life - The Lion King

What is tonight going to be like?
This is my life - Gasolin

What is in store for the remainder of this weekend?

Visit to Vienna - Sahara Hotnightns

What song describes you?

Sunrise - Norah Jones

To describe your grandparents?
Rhythm Of The Rain - Cascades

How is your life going?
Cecilia - Paul Simon

What song will they play at your funeral?
Piece of my Heart - Janis Joplin

How does the world see you?
Childs anthem - Toto

Will you have a happy life?
Cocaine - Eric Clapton

What do your friends really think of you?
Don't Cry Sister Cry - Eric Clapton & JJ Cale

Do people secretly lust after you?
Lady In Black - Uriah Heep

How can I make myself happy?
You're The Inspiration - Chicago

What should you do with your life?
Killer Queen - Queen

Will you ever have children?
The Song We Were Singing - Paul McCartney

Will it be okay?
Hard To Say I'm Sorry - Chicago

Invigning av blogg

Tänkte att jag skulle inviga bloggen med lite bilder som jag tagit från mitt favoritställe (skidspåret i Ainiovaara).


image10







RSS 2.0